Światło – symbol zjawiającego się Boga - Mielcarek, Krzysztof (Verbum vitae, 2003)
Recenzja: Maciej Szczepaniak, Symbolika światła w apokalipsach Starego Testamentu i w Apokalipsie św. Jana, Poznań 2002.