Dariusz Iwański, Księga Lamentacji. Tom 1: Jahwe zniszczył. Rozdz. 1-2. Wstęp, przekład z oryginału, komentarz (Toruń: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika 2015) - Napora, Krzysztof (Verbum vitae, 2016)
Recenzja ksiażki:Dariusz Iwański, Księga Lamentacji. Tom 1: Jahwe zniszczył. Rozdz. 1-2. Wstęp, przekład z oryginału, komentarz (Toruń: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika 2015). Ss. 175. PLN 30. ISBN: 978-83-231-3482-4.